Gastrobar

Nieuw: Bitterling bij Gastrobar Onder de Linden

Nieuw bij Gastrobar Onder de Linden: Bitterling

Stel je voor: een verfrissende drank met de aromatische kick van bittere kruiden, maar dan zonder alcohol. Dat is Bitterling, een nieuwe non-alcoholische cocktail die de smaakpapillen verrast en de zintuigen prikkelt. Deze unieke drank, die doet denken aan een goeie gin-tonic of aperol spritz maar dan met een verassende en eigen smaak, vind je nu in onze Gastrobar. Laat je verrassen door deze non-alcoholische cocktail uit Zuidlaren.  

Bitterling: een unieke drank van aromatische kruiden uit Drenthe

Bitterling is niet zomaar een siroop. Het is een ambachtelijk bereide mix van aromatische en bittere kruiden, bedacht door Eelco Hendriks, de oprichter van De Bittelier. Na jaren als chef-kok in Zuid-Frankrijk te hebben gewerkt, besloot Eelco zijn passie voor kruiden te volgen door een opleiding tot herborist te doen.

Tijdens deze opleiding raakte Eelco gefascineerd door de rijke geschiedenis van kruidenbitters en siropen, evenals de mogelijkheid om lokale ingrediënten te gebruiken om unieke smaken te creëren. Dit leidde tot de oprichting van De Bittelier in 2023, met als eerste product de verbluffende Bitterling.

Bitterling, een aperitief dat de complexe smaken van klassieke bitters herintroduceert in een eigentijdse, alcoholvrije vorm. De smaak van Bitterling begint met een lichte zoetheid en een intens kruidig karakter, gevolgd door complexe aroma’s van bitterheid die zich blijven ontwikkelen tot een lange, kruidige afdronk.

In de toekomst zal De Bittelier zijn assortiment uitbreiden met diverse varianten kruidensiropen. Zo wordt er gedacht aan een bittere siroop op basis van lokaal geplukte bloemen. Maar ook hoopt de Bittelier te komen met een gelimiteerde oplage ‘wildpluk vermouth’ en een gin van plaatselijke kruiden. Wij kunnen niet wachten!

Probeer Bitterling nu bij de Gastrobar Onder de Linden

Wil je zelf de unieke smaak van Bitterling ervaren? Probeer het nu en laat je verrassen door de eerste slok. Want zoals veel liefhebbers zeggen: eenmaal geproefd, smaakt het naar meer. Bitterling: de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een drankje met karakter, zonder alcohol.