Gastrobar

Inspiratie

Lokaal genieten bij Gastrobar Onder de Linden

Bij Gastrobar Roden geloven we in het koesteren van wat dichtbij is. Door gebruik te maken van lokale producten ondersteunen we niet alleen de lokale producenten, maar garanderen we ook verse, authentieke smaken op jouw bord. Duik met ons in de wereld van enkele lokale leveranciers die bijdragen aan de culinaire ervaring die we bieden in onze Gastrobar.

Kaas

Kaaslust

In de voormalig kolonie van de Maatschappij van Weldadigheid Veenhuizen vinden we Kaaslust. Een ambachtelijke kaasmakerij die in 2011 trots zijn intrek heeft genomen in de historische zuivelfabriek van Veenhuizen. De muren van de fabriek ademen geschiedenis en binnen die muren wordt elke dag met toewijding en liefde gewerkt aan de perfecte kaas door Meester kaasmaker Jan Craens.

De vakmensen van Kaaslust combineren traditionele technieken met moderne inzichten, waardoor ze een breed scala aan kazen kunnen produceren die stuk voor stuk uniek zijn in smaak en textuur. Hun passie voor kaasmaken is niet alleen te zien in het geduld en de zorg waarmee ze hun producten creëren, maar is bovenal te proeven in elke hap.

Van romige, zachte kazen die smelten op je tong tot pittige oude varianten met een stevige bite; de kazen van Kaaslust zijn een ode aan de rijke traditie van de kaasmakerij in Nederland. Ze vertellen het verhaal van het land, de mensen en de cultuur die het heeft voortgebracht. En wij bij Gastrobar Roden zijn verheugd dit verhaal op ons menu te kunnen delen, waar de kazen van Kaaslust de rijke geschiedenis en het vakmanschap van de regio tot leven brengen in onze gerechten.

Bier

Bax bier

Aan de kade van het Reitdiep in de stad Groningen vind je sinds 2016 een prijswinnende bierbrouwerij. Opgericht door de vrienden Jeroen en Sepp, begon Bax Bier als een avontuurlijke hobby die al snel uitgroeide tot een geliefd merk. In 2015 werd hun inzet beloond op de Brussels Beer Challenge. Baxbier’s Koudvuur won de gouden medaille en de Kon Minder de zilveren medaille.

 

Het duo, met hun aanstekelijke enthousiasme voor bierbrouwen, combineert oude tradities met nieuwe ideeën. Dit leidt tot creatieve en smaakvolle bieren, die elk hun eigen unieke verhaal vertellen. Van een sprankelende Saison tot een krachtige IPA, elk bier reflecteert de toewijding en passie van Jeroen en Sepp.

 

Bij Gastrobar Roden waarderen we de authentieke smaken en het vakmanschap van Bax Bier enorm. Hun bieren voegen niet alleen een stukje Groningse trots toe aan onze kaart, maar ze vertegenwoordigen ook de kracht van vriendschap en samenwerking in de ambachtelijke bierwereld.

Bier

Maallust

Veenhuizen is niet alleen de thuisbasis van Kaaslust, maar ook van Maallust. Deze bierbrouwerij is gevestigd in de voormalige graanmaalderij van de Koloniën van Weldadigheid. Achter de robuuste muren van deze historische locatie schuilt een team van gepassioneerde brouwers die de oude brouwtradities in ere houden. Het verhaal van Maallust begon met een groep enthousiaste ondernemers die, geïnspireerd door het rijke verleden van de locatie, besloten de biertraditie nieuw leven in te blazen.

Onder leiding van deze gedreven groep, transformeerde Maallust zich tot een brouwerij die zowel traditionele als innovatieve bieren produceert. Van een fris pilsner tot een volle dubbel, elke druppel Maallust-bier straalt vakmanschap en toewijding uit.

Bij Gastrobar Roden zijn we trots op onze samenwerking met Maallust. De bieren resoneren met onze waardering voor lokale ambachten en de rijke geschiedenis van onze provincie Drenthe. Elke slok brengt een verhaal van traditie, innovatie en gemeenschappelijke passie. Het is een genot om deze speciale bieren op onze kaart te mogen presenteren.

Kroon Vlees

Bij Gastrobar Onder de Linden streven we naar kwaliteit in elk ingrediënt en dat is precies waarom we kiezen voor het vlees van Slagerij Kroon. Deze ambachtelijke slagerij uit Groningen staat bekend om zijn verantwoorde en hoogwaardige vleesproducten. Met een diepgewortelde passie voor het vak en een toewijding aan duurzaamheid, zorgt Slagerij Kroon voor vlees dat niet alleen smaakt, maar ook goed voelt.

Al sinds 1870 is Kroon Vlees een begrip in Groningen en omgeving. Van oudsher werkt Kroon Vlees met regionale dieren. De runderen, varkens, lammeren en paarden worden allemaal geboren in het Noorden, groeien hier op en komen uiteindelijk bij Kroon Vlees terecht. Door de korte transportafstanden ervaren de dieren minder stress, wat de kwaliteit van het vlees ten goede komt.  

Door die nauwe banden met de herkomst van hun producten, weten ze bij Slagerij Kroon precies wat ze in huis halen: vlees dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook verantwoord is. Dankzij Slagerij Kroon kunnen wij bij Gastrobar Roden onze gasten trakteren op authentieke smaken die het verhaal van de regio vertellen.

Genieten

Lokaal genieten begint bij Gastrobar Onder de Linden

Bij Gastrobar Onder de Linden brengen we de rijke smaken en verhalen van onze regio samen op één bord. Elk ingrediënt, elke producent heeft een eigen verhaal en het is onze missie om die verhalen te delen met jou. Gastrobar Onder de Linden; waar sfeer en smaak verhalen vertellen.

Verkozen tot het beste terras van Drenthe 2024